Son Haberler

9.09.2014

KARTONDAN OKUL MASASI : KÜÇÜK FİKİRLER BÜYÜK BAŞARILAR DOĞURUR


Bir karton, belki tek başına çok şey yapamaz. Hindistan'da birçok çocuk okula gittiklerinde oturacakları masa bulamazlar. Bu sorunu gidermek için, kar amacı gütmeyen Aarambh adlı kuruluş, tek bir karton levhadan masa tasarladı. Bu firma, kar amacı gütmeyen Bombay merkezli tasarımcılarla çalıştı ve ortaya bu kartondan yapılmış çok basit bir masa tasarımı ortaya çıktı. Okulların açıldığı şu dönemde bir çok çocuğun ihtiyacı olan bu tasarım son derece "büyük" bir fikir. Küçük tanıtım reklamını aşağıda izleyebilirsiniz.

Bu tasarım sayesinde, çocuklar içeri katladığında sırt çantası olan bu kartonu, tüm okul malzemelerini taşımak için kullanabiliyor. Dışarı katladıklarında ise bir çalışma masasına dönüşen bu kartonun üzerinde derslerine çalışabiliyorlar. 

Aynı zamanda bu çevre dostu zeki tasarımın üretmenin maliyeti ise yaklaşık 50 Kuruş (20 cent). Ve bu düşük maliyeti ile her aile için alımı kolay bir üründür.













[ http://www.altindokunus.com #altindokunus #okul #ilkokul #egitim #eğitim #okul #kres #tasarim #tasarım #masa #ders #school #cocuk #ogretmen #öğretmen #öğrenci #ogrenci ]
[ kaynak: lostateminor ]
  • Yorumlar
  • Facebook Yorumları

0 yorumlar:

Yorum Gönder

Item Reviewed: KARTONDAN OKUL MASASI : KÜÇÜK FİKİRLER BÜYÜK BAŞARILAR DOĞURUR Description: Rating: 5 Reviewed By: AK
Scroll to Top